НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМИ У ЛАЗАРЕВУ

субота, 11. јун 2016.

Napušteno sklonište u Lazarevu biće srušeno

 

Glas Srpske | 03.09.2010

Rušenje zapuštenog atomskog skloništa u mjesnoj zajednici Lazarevo 1 koje je godinama korišćeno kao pijaca počeće u idućih desetak dana, potvrdio je "Glasu Srpske" načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Novak Petraš.
On je naglasio da će ovaj objekat, koji je do sada bio okupljalište narkomana i ruglo u naselju Lazarevo, biti porušen prije svega zbog bezbjednosti đaka koji svakodnevno pored njega prolaze na putu do škole.
- Urbanističkim planom predviđeno je da na ovoj lokaciji bude izgrađen poslovni objekat - rekao je Petraš.
Napušteno atomsko sklonište mještanima Lazareva predstavlja problem već godinama, na šta su se Savjet građana ove mjesne zajednice i rukovodstvo obližnje Osnovne škole "Borisav Stanković" u više navrata žalili gradskim vlastima.
- Sklonište nije u funkciji više od 20 godina i u međuvremenu je postalo pravo ruglo grada, okupljalište narkomana i beskućnika, javni toalet i odlagalište smeća nesavjesnih sugrađana - kazao je predsjednik Savjeta građana MZ Lazarevo 1 Igor Vidović.
On je dodao da su mještani Lazareva gradskoj upravi predlagali da se ovaj objekat renovira, te da se preuredi u centar za stara i iznemogla lica ili da se ustupi omladinskim organizacijama i kulturno-umjetničkim društvima.
Vidović kaže da mještani podržavaju najavljeno uklanjanje nekadašnjeg atomskog skloništa.
Stanovnik Lazareva Danko Maksimović kaže da je šteta da potencijalni objekat za dječije igraonice ili neke druge društveno korisne centre propada.
- U slučaju ovog objekta, minimalnim ulaganjima može da se napravi objekat koji će Banjalučani moći da koriste - rekao je Maksimović.

Teretana

Igor Vidović kaže da se banjalučki klub "Fitness Factordž" prošle godine obratio mjesnoj zajednici Lazarevo i gradskoj upravi sa željom da investira u sanaciju atomskog skloništa, te da u ovom objektu otvori teretanu.
- Iako su predlagali da grad u tom objektu dobije besplatne termine za sportske organizacije, ova ideja nikada nije realizovana - rekao je Vidović.

Нема коментара:

Постави коментар