НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМИ У ЛАЗАРЕВУ

субота, 11. јун 2016.

Napuštena pijaca ruglo i smetljište

 

Glas Srpske | 15.04.2009

Objekat rejonske pijace u mjesnoj zajednici Lazarevo koje je ujedno i atomsko sklonište već dugi niz godine ne služi za prodaju životnih namirnica već je smetljiše, okupljalište narkomana, dom za zalutale... i kao takav prestavlja prijetnju za učenike Osnovne škole "Borisav Stanković".
Ovo je rekao predsjednik savjeta mjesne zajednice Lazarevo Igor Vidović.
- To je najveće ruglo Lazareva - naglasio je on.
Vidović ističe da je Zdravstveni centar "Deamedika" imao ugovor o zakupu ovoga prostora.
- Regulacioni plan ovoga objekta usvojen je 2006. godine kojim je predviđen poslovni objekat. Zdravstveni centar "Deamedika" nije ispoštovala ugovor o opremanju i uređenju prostora - rekao je Vidović.
On je naglasio da su u više navrata Savjet mjesne zajednice Lazarevo i Osnovna škola "Borisav Stanković" ovaj problem prezentovali Administrativnoj službi grada kao prioritet za obje mjesne zajednice Lazareva.
- U narednom periodu očekujemo prijedlog rješenja problema od Administrativne službe grada - izjavio je Vidović i dodao da je i gradonačelnik Dragoljub Davidović u toku ove godine obećao da će se naći adekvatno rješenje.
Prema njegovim riječima prostor skloništa ispod pijace mogao bi biti preuređen u prostorije od društvenog značaja kao što su dnevni centar za stara i iznemogla lica, kreativne radionice, druženje za penzionere, prostor za omladinske organizacije i kulturno-umjetnička društva ili bi mogao biti prostor okupljanja Savjeta mjesne zajednice Lazarevo pošto nemaju prostor i okupljaju se u OŠ "Borisav Stanković".
Vidović je naglasio da je jedini način ostvarivanja ovoga rješenja direktnim projektom grada ili javno-privatno vlasništvo.
Portparol Administrativne službe grada Milenko Šajić rekao je da je na zasjedanju Skupštine grada, Gradska uprava poništila ugovor sa "Deamedikom".
- Uskoro će biti raspisivan javni konkurs za rejonsku pijacu u Lazarevu kako bi se taj problem konačno riješio  - rekao je Šajić.

Strah

Milica Poznanović čija kćerka Branka ide u treći razred OŠ "Borisav Stanković" kaže da svako veče mora da ide po dijete u školu.
- Strah me jer i noću kada prolazim, vidim da je pijaca puna narkomana. Tu se svaki dan mogu vidjeti šprice i razbijene flaše... - rekla je Poznanovićeva.

Нема коментара:

Постави коментар